woensdag 13 juli 2011

296. Moordkunsten: Op reis!

Pagina 24 is een markeringspunt in het verhaal, want Max heeft op deze pagina een eerste (maar zeker niet de laatste) ontmoeting met veilinghouder Richard Bolle, een ontmoeting die bepaald onplezierig verloopt. Over de totstandkoming van deze pagina heb ik op deze blog hier en hier al het nodige gezegd. Klik op de links om deze posts (nogmaals) te lezen.

Gezien het belang van deze scène is het dan ook niet voor niets dat juist deze pagina uiteindelijk de basis werd voor de cover van Eppo nr. 6. (lees trouwens hier de totstandkoming van de Eppo cover).

Niet alleen is deze pagina een markeringspunt in het verhaal, het is ook de start van de reis van Max Miller naar Engeland (Cornwall om precies te zijn).

Deze reis heb ik (ook in tijd) helemaal zitten plannen, en gaat van de stad waar Max woont (een fictief Groningen, al staat het Jugenstil pand van Bolle echt in Groningen)...

...via Antwerpen...


...de veerboot Calais-Dover...

... Londen en Bristol...

...naar Zuid-west Engeland.

Ook de reis naar Cornwall verloopt niet bepaald prettig en dat is helemaal te danken aan Agnes, het verwende nichtje van koerier Harry. En al heb ik met Max te doen, al deze vervelende karakters en tegenslagen hebben wel degelijk een functie verderop in het verhaal. Maar daarover een volgende keer meer.

Overigens krijgt Max al wel snel z'n eerste moment van genoegdoening door Agnes bij Londen te laten slapen. Want ondanks dat zijn eerste prioriteit (conform opdracht van Harry én Bolle) is om het koffertje snel af te leveren, is Agnes in de veronderstelling dat hij haar eerst af gaat zetten in Londen. En voor haar is het bepaald een onplezierige verrassing als Londen al weer ver weg is als zij wakker wordt...

Geen opmerkingen: